Да се завърнеш...

„Да се завърнеш в бащината къща, когато гроздето във вино се превръща“

Тези думи винаги са ме дърпали към дома. Е в бащината ми къща не се прави вино, вадят се карофи, но и това си ми е мило и родно.

И така след шест години прекарани във Варна за съвсем кратко време събрах багажа и се върнах в Смолян. На много хора моето решение се струва налудничево. „Та повечето хора напускат малкия и отваат в големия град.“ Дали за да търсят изява, реализация, повече пари или нещо друго, но това е реалността за последните 18 години. А аз? Аз направих точно обратното.

Народът си го е казал: „Камъкът тежи на мястото си“, а моето място с всеки изминал ден все по-силно ставаше родния град. А и смятам, че и знанията, които съм натрупал през тези години ще са полезни за малкия град. Надявам се. :-)

Ами сега? Сега няколко дни почивка в дома. След това ще търся работа. А защо оставих работата и шансовете за реализиация в големия град? Не оставих тях. Оставих ежедневното напрежение, стреса, мръсотията, шума, забързаното ежедневие. Смятам, че само този, който не иска да работи няма да си намери работа, та дори и в град като Смолян. Че всъщност какво му е? Така че това не ме плаши. А тук? Тук е спокойно, тихо, чисто и зелено, точно както си го спомням. Хората са си същите добри, гостоприемни и услужливи. Елате в Родопите, ще видите. Който не ми вярва да провери.

И не на последно място приятелите от Варна. Всички ще ми липсвате страшно много. Но не тъжете, нали сме живи и здрави. Ще се виждаме, ще се чуваме. Това не е сбогом.

Публикувана в personal на 15 август 2008 петък, 19:29 | коментари (2)

Коментари:

Както ти казах на "прощаването" -- абсолютно рационална постъпка и вероятно едно от най-правилните решения в твоя живот.

Публикуван от Явор Доганов - 17 август 2008 неделя, 04:02

Всеки трябва да отиде там, където се чувства добре и на мястото си :-) Развитието е присъдено на малките (градове), така че бъдещето е пред теб. Във време, когато комуникацията с най-важните хора е възможна от всяка точка, последната няма значение. И ти ще ни липсваш много..

Публикуван от Pocu - 19 август 2008 вторник, 00:59
Добави коментар