Илия

Днес в 4:30 часа сутринта първа глътка въздух пое сина ни Илия.

Снимка на Илия

Публикувана в personal на 26 март 2013 вторник, 07:10 | коментари (0)

Да се завърнеш...

„Да се завърнеш в бащината къща, когато гроздето във вино се превръща“

Тези думи винаги са ме дърпали към дома. Е в бащината ми къща не се прави вино, вадят се карофи, но и това си ми е мило и родно.

И така след шест години прекарани във Варна за съвсем кратко време събрах багажа и се върнах в Смолян. На много хора моето решение се струва налудничево. „Та повечето хора напускат малкия и отваат в големия град.“ Дали за да търсят изява, реализация, повече пари или нещо друго, но това е реалността за последните 18 години. А аз? Аз направих точно обратното.

Народът си го е казал: „Камъкът тежи на мястото си“, а моето място с всеки изминал ден все по-силно ставаше родния град. А и смятам, че и знанията, които съм натрупал през тези години ще са полезни за малкия град. Надявам се. :-)

Ами сега? Сега няколко дни почивка в дома. След това ще търся работа. А защо оставих работата и шансовете за реализиация в големия град? Не оставих тях. Оставих ежедневното напрежение, стреса, мръсотията, шума, забързаното ежедневие. Смятам, че само този, който не иска да работи няма да си намери работа, та дори и в град като Смолян. Че всъщност какво му е? Така че това не ме плаши. А тук? Тук е спокойно, тихо, чисто и зелено, точно както си го спомням. Хората са си същите добри, гостоприемни и услужливи. Елате в Родопите, ще видите. Който не ми вярва да провери.

И не на последно място приятелите от Варна. Всички ще ми липсвате страшно много. Но не тъжете, нали сме живи и здрави. Ще се виждаме, ще се чуваме. Това не е сбогом.

Публикувана в personal на 15 август 2008 петък, 19:29 | коментари (2)

Блогът ми без таблици :-)

Най-накрая успях да се оттърва от таблиците в дизайна на страницата. В момента може да не впечатлява с вид, но поне валидира, не използва таблици и от сега редизайнът ще бъде много по-лек. Надявам се, че ще съумея да се спавя с CSS-а. :-) CSS - свободата е пред мен!!!
Публикувана в personal на 30 май 2006 вторник, 03:35 | коментари (0)

Първите ми стъпки в mason

На бирата в сряда Камен ме зариби по масона. Честно казано след дългите борби да го подкарам (породени от моята собствена глупост :-P ) съм доволен от резултата. Мисля, че могат да се получат доста добри и елегантни решения. Смятам да попрочета малко повече по въпроса. Мисля, че ще има хляб в него :-).
Публикувана в personal на 25 март 2006 събота, 18:54 | коментари (0)

Имам и RSS :)

Реших, че ще е добре да сложа и един RSS :-). Освен това направих и архив, макар и празаен :-). Коментарите ги оставям за по-късно, тъй като утре изчвзвам в почивка за една семица и нямам желание да се занимавам с каквото и да било писане :-)
Публикувана в personal на 09 март 2006 четвъртък, 16:36 | коментари (0)

Като за начало

Готово!!! Началният вариант на дневника ми най-после е готов. Остана ми да добавя архиви, но за сега няма и какво да се архивира :-).
Очаквайте скоро и коментари, но на тозои етап ще ви оставя безмълвни :-). Коментарите и препоръките ги запазете за малко по-късно. Просто нямах търпение да го пусна макар и в непълен вид. Е малко краднах дизайн и идеи от тук там, но като за начало мисля, че е добре.
И на мен дори цялото нещо ми изглежда малко "постно", но мисля, че се справих и че като за начинаещ "писач" е добре :-)
Публикувана в personal на 07 март 2006 вторник, 13:38 | коментари (0)